consells

legislació

LLEI DE PROTECCIÓ ANIMAL

La finalitat d’aquesta llei és assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, i afavorir una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i la preservació dels animals.

l'arxiu adjunt és el TEXT REFÓS DE LA LLEI DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS

Descarregar consell en PDF

LLEI SOBRE EL MANTENIMENT DELS ANIMALS DE COMPANYIA

DECRET 6/1999, de 26 de gener, pel qual s'estableixen les condicions de manteniment dels animals de companyia.

Descarregar consell en PDF

CENS MUNICIPAL

Adjunt trobareu el full d'inscripció al cens d'animals de Caldes de Malavella.
Recordeu que les dues 'obligacions' a efectes legals per un propietari d'un animal són identificar-lo amb microxip i censar-lo a l'ajuntament.

Descarregar consell en PDF

ORDENANÇA DE TINENÇA D'ANIMALS - CALDES DE MALAVELLA

A Caldes, com a molts altres municipis, s’ha elaborat una Ordenança municipal sobre tinença d’animals, en què es pretén regular no solament les mesures que garanteixin una saludable relació dels animals amb les persones en l’aspecte higiènic sanitari, sinó també una eficaç protecció dels animals, adequant el seu contingut a la Llei de protecció dels animals.

L’ordenança va dirigida fonamentalment, malgrat que no de manera exclusiva, a fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte pels seus drets. En aquest sentit, la mera tinença d’animals comportarà obligacions pel seu propietari o posseïdor, el coneixement de les quals és converteix en el primer element, perquè els qui ho pretenguin, valorin i sospesin la decisió que entranya fer-se càrrec d’un animal.

Descarregar consell en PDF